Stopp i golvbrunnen?

Plötsligt fylls toaletten med vatten vid spolning, vattnet vägrar rinna undan i diskhon eller så svämmar duschen över. Vi har alla varit där, så vad kan man göra när oturen är framme?

Stopp i golvbrunnen beror ofta på:

  • Shampoo- och balsamrester
  • Hår
  • Fett- och hudavlagringar

Så rensar du golvbrunnen i duschen och badkaret

  1. Börja med att ta bort gallret i golvbrunnen.
  2. Ta bort hår och dylikt som brukar samlas.
  3. Pumpa sedan kraftigt med en vaskrensare i golvbrunnen.

Om stoppet inte släpper, lossa renspluggen och använd ett s.k. rensband. Rensband hittar du på de flesta byggvaruhus, dessa används vid mer envisa stopp och förs ner i avloppsröret så långt bandet räcket. Pumpa sedan rensbandet fram och tillbaka tills du känner att stoppet lossnar. Kom ihåg att inte ta i för hårt så att du inte skadar röret.

Rensa golvbrunnen genom att lyfta ur vattenlåset

Vattenlåset ser ut som en liten hink och sitter i golvbrunnen. Om det samlas hår, tvål och smuts i vattenlåset börjar det lukta illa och risken finns att det blir stopp. Då är det dags att rensa golvbrunnen och den lilla hinken inuti. Lyft upp vattenlåset och rengör det på in- och utsidan. Kom ihåg att den lilla gummilisten ska sluta tätt när du sätter tillbaka vattenlåset.

Vi erbjuder effektiv och skonsam högtrycksspolning

Vi på Lybecks erbjuder högtrycksspolning som är ett effektivt och skonsamt sätt att få loss stopp i avloppet. Det är miljövänligt eftersom inga kemikalier används, endast varmt vatten. Dessutom är det snällt mot plånboken och rören. Hör av dig till oss så hjälper vi dig!